Kje se nahajamo | Najbolj pogosta vprašanja | Pravila o uporabi | Galerija | Kupi kartoDarilni bon

LOKOSTRELSKI PARKUR DRAGA

 

Gozdna trasa-parkur predstavlja odličen način simulacije resničnega lova. V osnovi gre za to, da so na ozemlju postavljene 3D tarče v oblikah živali v naravni velikosti, ki jih morajo igralci zadeti. Nepoznan teren in pričakovanje, kdaj se bo pred teboj kar naenkrat prikazala podoba živali, ustvarjata svojevrstno adrenalinsko doživetje, ki te popelje nazaj v čas naših daljnih prednikov. Trenutno imamo v parkurju postavljenih 36 tarč, ki so vse ročno delo Roberta Levstka.

ZAČETEK DOGODIVŠČINE

Doživite nepozabno lokostrelsko dogodivščino v prečudoviti dolini Drage v Begunjah na Gorenjskem, katero opevajo širom po svetu. Prične se ob gostišču Draga, kjer se lokostrelec prijavi. Tam si lahko izposodite tudi vso potrebno opremo, če nimate svoje. Parkur je namenjen izkušenim lokostrelcem, kot tudi lokostrelcem začetnikom. Izkušeni lahko parkur obiščete sami, za začetnike je priporočljiv obisk z vodnikom.

Za dogovor z vodnikom je obvezna predhodna rezervacija vsaj 1-2 dni pred prihodom. Na parkur se boste podali po kratkem uvodnem tečaju lokostrelstva skupaj z vodnikom. Ogreli se boste, nato pa z vodnikom* sprehodili po 1,5 km dolgi gozdni poti. Je dobro označena in lahko prehodna v vseh letnih časih.

V raznih kotičkih čarobnega gozda se skriva 36 3D in 2D tarč – makete živali (avtohtone za našo regijo), katere boste, seveda 🙂 z lahkoto zadeli. Doživetje traja za izkušene lokostrelce približno 2 uri, za začetnike pa skupaj s tečajem do 4 ure.* Po končanem obhodu se lahko podkrepčate v gostišču Draga. *opcijsko, po dogovoru.

Rojstni dan

Organiziramo lokostrelske igre za mlade in mlade po srcu. Popestrite rojstni dan z lokostrelstvom, kjer bodo uživali tako vaš slavljenec, kot tudi vsi njegovi prijatelji.

S povabljenci bomo najprej opravili začetno spoznavanje z lokostrelstvom, če se z njim še niso srečali ter ogrevanje. Po uvodnem delu se bomo podali na avanturo po gozdu, kjer imamo 36 tarč- maket  živali. Lahko vas razporedimo v dve skupini in tekmujete med seboj, ali pa organiziramo pravo lokostrelsko tekmo, kot jo doživijo pravi lokostrelci in spoznajte bojevnika v sebi. Kot se pritiče za vsako tekmo, bodo zmagovalci prejeli medalje. 🙂

Za vso lokostrelsko opremo poskrbimo mi, vi prinesete vrečo dobre volje.

Slavljencu lahko podarite tudi darilo v obliki darilnega bona.

Lahko pa kupite darilni paket Select Box, v katerem se nahaja naša ponudba v sodelovanju s ponudbo gostišča Draga.

TEAM BUILDING

Spoznajte se s sodelavci, poslovnimi partnerji, znanci, prijatelji na malo drugačen, adrenalinski način! To je odlična dejavnost za krepitev vezi med vami in vašimi sodelavci. Pri nas lahko z njimi doživite dan, kjer pravila in pozicije ne veljajo.

Povežite se kot ekipa in z različnimi lokostrelskimi igrami še bolj podkrepite vezi v podjetju in krenite novim poslovnim izzivom naproti.  Iskreno… kdo si ne bi želel izzvati svojega šefa? 🙂 … ali sodelavca, ki vedno zamuja v službo?

Lahko organiziramo pravo lokostrelsko tekmo in pri tem premagate še tako popolnega poslovnega partnerja. Lahko pa s sodelavci uživate v tišini narave in s streljanjem v makete živali prekosite samega sebe ,pozabite na vsakodnevne težave in umirite duha. No, saj veste, adrenalin pa itak naredi svoje, tako, da tekmovalnega duha nikoli ne zmanjka.

Povežite se kot ekipa in z različnimi lokostrelskimi igrami. Več:  Archery Wars.

Komu je namenjeno

  • posameznikom (začetniki, rekreativci, profesionalci)
  • skupinam
  • podjetjem (team building, poslovno srečanje, letno srečanje…)
  • društvom
  • mladim in starejšim (5-99 let)

Organiziramo: 

  • Turnir “Zimski trojček”
  • Turnir “Pokal tradicionalnih lokov”
  • Turnir Gorenjskega lokostrelskega kluba Tržič

Kje se nahajamo?

Parkur se nahaja v dolini Draga v Begunjah na Gorenjskem ob gostišču Draga. Dolino obkrožajo prečudovite gore in še bolj čudovit neokrnjen gozd, kjer je postavljena naša 1,5 km dolga trasa. Pridemo tudi na vašo izbrano lokacijo po celotni Sloveniji (piknik prostor, travnik, vrt).

* Po predhodnem ogledu oziroma dogovoru o ustreznosti terena in varnosti.

Najbolj pogosta vprašanja

Kakšna oprema je potrebna?

Če ste lokostrelec imejte s seboj svojo opremo. Če opreme nimate, si vse lahko sposodite pri nas. Priporočljiva so športna, udobna oblačila in obutev primerna za v gozd oz. gore.

Kakšno predznanje je potrebno?

Predhodno znanje ni potrebno. Za vse, ki se z lokostrelstvom srečate prvič, vas bo v parkurju čakal inštruktor. Za “stare mačke” pa je parkur na voljo brez spremstva inštruktorja.

Koliko časa aktivnost poteka?

Odvisno od vsakega posameznika. Vsak zase najbolje ve, koliko časa si bo namenil preživeti v naravi in uživati.

Je potrebna predhodna rezervacija?

Če si želite izposoditi opremo, ali je potrebna pomoč inštruktorja pri izvajanju aktivnosti, je potrebna predhodna rezervacija.

Je primerno za invalide oz. osebe s posebnimi potrebami?

Za posameznike na vozičku parkur ni primeren, zaradi gozdne poti, vzpetin,… Pokukajte na zavihek “srednjeveško lokostrelstvo”, kjer pa se da vse dogovoriti. Za osebe s posebnimi potrebami nas kontaktirajte in skupaj bomo našli primerno rešitev.

Kakšen je odpiralni čas?

Parkur je odprt celo leto.

Kje kupim karto?

V gostišču Draga, tik ob parkurju.

Zemljevid trase

Pravila ob uporabi strelišča

Pravila ob uporabi strelišča:

organiziramo edinstveni Extrem turnir