Pogoji poslovanja

Spletna trgovina Lokostrelstvo Robert Levstek s.p. deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

 1. Naročanje

Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini Lokostrelstvo Robert Levstek s.p., lahko potrošnik naroči vse dni v letu, 24 ur na dan. V primeru, da v nekem obdobju, iz kakršnih koli razlogov, naročanje in dostava ne bi bila mogoča, bodo kupci o tem obveščeni na spletnih straneh trgovine.

Izdelki so ročno izdelani, zato lahko pride do odstopanja pri navedenih dimenzijah.

Pri nakupu bonov Archery wars oz.izvajanja lokostrelske dejavnosti izvajalec dodatno zaračuna stroške kilometrine po splošnem ceniku kilometrine nad 30 km oddaljenosti od sedeža podjetja (Deteljica 9 4290 Tržič).

Darilni boni in karte so veljavne šest mesecev od nakupa.

Letna karta za parkur Draga ni prenosljiva. Ob zlorabi karte ali neupoštevanja pravil na strelišču, se letna karta odvzame brez povrnitve stroškov.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bomo stranke ustrezno in pravočasno obvestili. Cena izdelka je razvidna v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Stroški poštnine so dodani pavšalno, izračunani bodo glede na velikost in težo pošiljke in obračunani po ceniku Pošte Slovenije oz. drugega izbranega kurirja. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Vse cene v spletni trgovini so v EUR.  Trudimo se za čim boljšo ažurnost in točnost podatkov in cen, ki so navedeni v trgovini. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov in cene hitro spremenijo in ne uspemo popraviti podatkov na straneh pravočasno. V takem primeru bomo kupca o spremembi obvestili in mu omogočili spremembo ali preklic naročila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal kupcu zagotoviti nižjo ceno oziroma ponuditi obojestransko zadovoljivo rešitev. Fotografije izdelkov so lahko simbolične, zato ne zagotavljajo vedno vseh lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico do spremembe opisov in cen brez predhodnega obvestila.

Cene

Vse cene na domači strani so v eurih (€) in ne vsebujejo zakonsko predpisanega davka na dodano vrednost, saj nismo zavezanci za DDV, razen v primerih, ko je določeno drugače. V kolikor določena specifična storitev ni navedena na domači strani, jo lahko stranka dobi po pisnem zahtevku.

Cenik storitev je vedno objavljen na spletnem mestu ponudnika in se lahko za prihodnje obračunsko obdobje spremeni brez predhodnega obvestila. Za datum spremembe se šteje datum objave na spletnem mestu. Ponudnik ne bo odgovoren stranki niti kateri koli tretji osebi za popravke, spremembe cen ali opustitev storitev.

Kako naročim izdelke v spletni trgovini Lokostrelstvo Robert Levstek s.p.?

Da bi naročili izdelke iz naše trgovine, jih morate najprej dati v nakupovalno košarico

in nato nadaljevati pot do blagajne.

Ko najdete izdelek, ki ustreza vašim potrebam, kliknite na gumb “dodaj v košarico”. V košarico lahko dodate več izdelkov in jih brez težav tudi odstranite iz nje. To storite tako, da kliknete na gumb “Odstrani” ob izdelku, ki ga želite odstraniti iz košarice ali vpišete željeno število izdelkov v polje ¨količina¨. Če želite prodajalcu še kaj sporočiti v zvezi z izbranim artiklom to vpišete v polje¨opomba na izdelku¨.

Ko končate z nakupovanjem, kliknite na gumb “naprej”, ki se nahaja na zaslonu z vašo nakupovalno košarico desno spodaj. V naslednjem koraku izberete državo dostave, dostavljalca (Pošta Slovenije ali DPD ali osebni prevzem), in način plačila (po predračunu, po povzetju ali preko sistema PayPal) Sistem bo dodal MINIMALNE stroške poštnine glede na izbrani način dostave. Nadalje vpišete svoje podatke in podatke za dostavo in naročilo potrdite z tipko ¨nadaljuj¨.

Sledi pregled in končno potrdilo nakupa.

Pred tem morate ¨prebrati in se strinjati z naročilom in plačilom, ter s pogoji poslovanja podjetja,ki jih najdete levo spodaj. Z klikom na ¨oddaj naročilo¨ste sklenili kupoprodajno pogodbo s podjetjem Lokostrelstvo Robert Levstek s.p. in se s tem zavezali k plačilu kupnine za naročene izdelke. Po elektronski pošti boste takoj zatem dobili potrditev, da smo naročilo prejeli.

Če ne prejmete potrdila o prejemu naročila oziroma potrditve le-tega, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov ali niste sledili navodilom do konca oddaje le-tega, ali pa gre za napako na strani. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate:
• pišete na e-naslov: info@archeryslovenija.com​

 • pokličete na telefonsko številko: +386 (0)40 853 112

 

2.Plačilo izdelkov

 

V primeru dostave preko Pošte Slovenije kupnino poravnate na vaši lokalni poštni izpostavi, kjer tudi prevzamete naročeni izdelek. Prav tako lahko blago plačate tudi po predračunu oz. z drugimi navedenimi plačilnimi sredstvi na naš TR pri čemer nas morate o plačilu pisno obvestiti. Plačilo preko sistema PayPal. Dostavo v druge države plačate DPD kurirju ob prevzemu (kjer je to mogoče) ali preko ostalih že navedenih možnosti negotovinskih plačil (predračun za negotovinsko plačilo na naš TR ali PayPal plačilo po prejetem predračunu)

 

 1. Podatki o dostavi

Izdelki bodo dostavljeni v roku od 1 do 7 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila. V primeru, da izdelek ni dobavljiv v tem roku, boste o tem obveščeni, pri tem pa bomo uporabili podatke, ki ste nam jih zaupali ob registraciji oz.naročilu. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije ali DPD-ja in se zaračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije oz. DPD-ja. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije in se zaračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku. Minimalni stroški poštnine so v vsakem primeru razvidni iz nakupovalne košarice, še preden zaključite naročilo, vendar je to  le najnižja vrednost poštnine, saj ne moremo v naprej predvideti velikosti in teže paketa oz. kuverte s čimer so povezani poštni stroški.

 1. Vračilo izdelka

 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (43.č člen). Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega in devetega odstavka 43.d člena tega zakona.

Za odstop od pogodbe kupcu priporočamo uporabo obrazec za odstop.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno obvestite.

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov .

Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov:
Lokostrelstvo Robert Levstek s.p.

Deteljica 9

4290 Tržič

 

 1. Omejitev odgovornosti

 

Podjetje Lokostrelstvo Robert Levstek s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave, zaloga ali cena spremenijo tako hitro, da pdjetje ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo podjetje kupca obvestilo o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
Lokostrelstvo Robert Levstek s.p. ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih podjetje v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

 1. Pritožbe in spori

Lokostrelstvo Robert Levstek s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 853 112 ali po elektronski pošti na info@archeryslovenija.com​ Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Podjetje se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si podjetje prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov.

Skladno z zakonskimi normativi Lokostrelstvo Robert Levstek s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Lokostrelstvo Robert Levstek s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

 1. Stvarna napaka

 

(1)Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

(2)Napaka je stvarna:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

(4) Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

 1. Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani proizvajalca s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira podjetje, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

 1. Arhiviranje pogodb

 

Pogodbe in račune, ki jih skleneta naročnik in prodajalec, se arhivira na sedežu podjetja Lokostrelstvo Robert Levstek s.p. Deteljica 9 4290 Tržič.

 

 1. Varovanje osebnih podatkov

Zbiranje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, telefon, elektronski ali navadni naslov ter drugi podatki iz osebnih dokumentov. Lokostrelstvo Robert Levstek s.p., zbira vaše podatke v primeru izvedbe spletnega nakupa, naročila kuponov, e-kuponov . Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov (naročilo kuponov ali e-kuponov), ki se lahko uporabljajo za drugačne namene.

Varovanje osebnih podatkov
Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu z evropsko zakonodajo (direktive EU 95/46/EC, 2002/58/EC in sporazumi ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189).
Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Pravica do obveščenosti
Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas.
Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu z ustreznimi predpisi – kateri osebni podatki so bili zbrani med obiskom spletnih mest podjetja.

Namen uporabe
Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali izpolnitvijo prijavitvenega obrazca za pridobitev različnih ugodnosti, kot je kupon za cenejši nakup, uporabnik dovoljuje podjetju , obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Lokostrelstvo Robert Levstek s.p., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletne trgovine, ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli.

Navedene podatke lahko podjetje Lokostrelstvo Robert Levstek s.p. obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

 1. Reklamna elektronska sporočila (e-novice):

 

Z nakupom v spletni trgovini uporabnik avtomatično dovoljuje prejemanje elektronskih sporočil. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Če želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, se lahko odjavite na spletni trgovini, na e-novici, ki ste jo prejeli od nas ali pa nam to sporočite na e-mail info@archeryslovenija.com​.

 1. Piškotki

 Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Ko kupec opravi naročilo v spletni trgovini potrjuje, da je seznanjen in se strinja s pogoji opisanimi na teh straneh in se zavezuje k plačilu naročenega blaga.